Metody obsługi gości prezentacja




Bufet śniadaniowy 304 10.7.. Zaletą systemów samoobsługowych jest szybkość obsługi przy zmini-Ważne jest, by obsługa poświęciła wystarczająco dużo czasu gościom.. Kelner prezentuje półmisek i nakłada na talerz porcję z lewej strony.. Serwis francuski.. Styl rosyjski: Serwis rosyjski to metoda podawania i nakładania dań według rosyjskiego wzoru.. Stanowią one jeden z elementów dekoracji stołów.1.2 cd Obsługa konsumenta i serwis.. Potrawy zostają ułożone na półmiskach.. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.. Szajna R., Ławniczak D., Ziaja A., Obsługa gości.. Przy stoliku męska część obsługi pomaga usiąść kobietom, odsuwając i przysuwając krzesło.10.4.. Obsługa gości w pokoju hotelowym 306 10.7.1.. Jak badanie poziomu lojalności klientów działa na korzyść Twojej firmy?. Jest to obsługa wymagająca szczególnego skupienia się na gościu, a więc pracochłonna i czasochłonna.. Zazwyczaj tą metodę stosuje się podczas bardzo uroczystych przyjęć, ponieważ jest elegancka i dość skomplikowana.Utwórz nową prezentację i edytuj ją razem z innymi osobami w tym samym czasie.. Serwis - zasady i formy świadczenia usług, przy użyciu właściwego sprzętu, potraw i napojów, wykonywany przez wykwalifikowanych kelnerów.. Prezentacja gości, forma i kolejność przedstawiania.. Dopuszcza się .METODY SERWOWANIA DAŃ ZASADNICZYCH Przy obsłudze konsumenta należy zwrócić uwagę na kilka istotnych elementów: w jakiej kolejności podawane będą potrawy (konsumenci mogą świadomie zmieniać kolejność potraw), jakie czynności wykonywane są z lewej, a jakie z prawej strony- gość musi znać się na sposobach nakładania Serwowanie odbywa się z półmisków..

Rosyjska metoda obsługi 301 10.6.

Metoda niemiecka sprawdzi się podczas obsługi przyjęć, wesel czy większej liczby osób w restauracji.. Prawidłowe formy serwisu mogą być zrealizowane tylko wtedy, gdy zakład dysponuje właściwym sprzętem, atrakcyjnymi potrawami i umiejętnością obsługi, czyli wysoko wykwalifikowanym personelemStarszy kelner: - przydziela poszczególnym kelnerom rewiry oraz sprzęt do obsługi - przyjmuje gości i wskazuje im miejsce - inkasuje należność lub kontroluje inkasowanie dokonywane przez poszczególnych kelnerów Młodszy kelner: - przynosi potrawy i napoje - prace porządkowe - pomaga starszemu kelnerowi System zespołowo-kompleksowy .Obsługa Gości przy stole zasiadanym metoda francuska Metoda francuska w tej metodziewiele uwagi trzeba poświęcić starannemu wykonaniu dekoracji kwiatowych i owocowych.. Część 1, wyd.. Serdecznie zapraszamy.czynności przygotowujące salę konsumpcyjną do przyjęcia gości - mise en place istotne elementy związane z obsługą konsumenta metody obsługi, rodzaje serwisów ( w tym serwis niemiecki, francuski, angielski i pozostałe)1 Scenariusz zajęć praktycznych Nauczyciel: Strojewska Krzysztofa Klasa: I Technik organizacji usług gastronomicznych Rok szkolny: 2011/2012 Liczba godzin: 2 godz lekcyjne..

Angielska metoda obsługi 295 10.4.1.

Przyjmowanie zamówienia 306 10.7.2.Metoda 'niemiecka' podobnie jak 'francuska' nadają się do obsługi grup.. Wymaga nauki i perfekcji.. SAMOOBSŁUGA Samoobsługa jako jedna zform obsługi polega na tym, że gość sam przenosi na stół wybrane przez siebie wbufecie potrawyinapoje.. Jej zastosowanie ma sens tylko w wypadku obsługiwania mniejszego grona gości - najczęściej nie więcej niż ośmiu osób.Prezentacja - Metody i techniki przygotowania sniadan hotelowych.. Ustalanie kolejności zabierania głosu zgodnie z precedencją.. Podawanie win i napojów metodą angielską 296 10.4.2.. Rea, Warszawa 2010.Obsługa Gości przy stole zasiadanym metoda niemiecka Obsługa Gości przy stole zasiadanym metoda niemiecka.. Kelner prezentuje półmisek i nakłada na talerz porcję z lewej strony.. Potrawy nakładane są na półmisku lub tacy, z których kelner nakłada porcje na talerze w obecności gości.. Zarówno imprez okolicznościowych jak i z branży MICE..

Sposoby zwracania się do gości i przełożonych.

Profesjonalista musi nie tylko umieć odpowiednio zadbać o gości, ale też posiadać odpowiednią wiedzę z dziedziny etykiety.Ponieważ stolik kelnerski znajduje się w miejscu widocznym dla gości, jego wyposażenie powinno być zawsze utrzymane w nienagannym porządku.. Serwis bufetowy 303 10.6.1.. Jestem jednak pewna, że w restauracjach doceniacie profesjonalną obsługę kelnerską.. - serwis wymaga fachowej obsługi - goście mają poczucie indywidualnej obsługi - metoda stosowana na bankietach i w restauracjachWybrany system obsługi zależy od rodzaju i standardu zakładu oraz od indywidualnych potrzeb i wymagań gości.. Warsztaty praktyczne: Ćwiczenia z obsługi Gościa, z zastosowaniem technik sprzedażowych.. Potrawy zostają ułożone na półmiskach.. Obiad czy kolacja dla grupy konferencyjnej, jeśli ma mieć kontrolowaną ilość zużycia lub ma trwać względnie krótko - najlepiej wydać metodą niemiecką.Obecność obsługi na sali bankietowej ogranicza się przede wszystkim głównie do serwowania i do sprzątania ze stołu.. Edytuj pliki PowerPointa za pomocą Prezentacji.Ta forma obsługi polega na serwowaniu potraw z zastosowaniem dodatkowego stolika, zwanego również gerydonem.. Przyrządzanie i podawanie potraw przy stoliku gości 298 10.5..

To metoda obsługi gości, która jest najbardziej skomplikowana.

- serwis wymaga fachowej obsługi - goście mają poczucie indywidualnej obsługi - metoda stosowana na bankietach i w restauracjach a-la-carte- gość musi znać się na sposobach nakładania Serwowanie odbywa się z półmisków.. Kelner to niełatwy zawód.. Wydawca Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, Radom 2006 „Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego" 2 SPIS TREŚCI 1.Powierzchnia dla obsługi za bufetem lub obok niego liczona jak wyżej Powierzchnia dla klientów przed bufetem to - długość bufetu x 2 metry szerokości Powierzchnia dla klientów przy stołach to - liczba gości x (wskaźnik powierzchni miejsca na 1 osobę siedzącą przy stole okrągłym lub kwadratowym +15% wskaźnika jako luz)Profesjonalna obsługa klienta w sklepie; Ranking banków 2016 - gdzie można liczyć na najlepszą obsługę?. : „Zasady wymiarowania w rysunku technicznym", „Wymiarowanie łuków i okręgów", „Utrwalenie wiadomości z rysunku technicznego".Jak proponować desery i w których momentach obsługi; Trudne pytania zadawane przez Gości.. Należy przywitać ich życzliwie, następnie dopytać o preferencje odnośnie stolika i zaprowadzić gości do niego.. Kierownik recepcji dba o wysokie standardy obsługi gości, sprawny przebieg pracy poległego .Opracowałam prezentacje multimedialne takie jak „Metody aktywizujące ucznia", „Bezpieczne wakacje", prezentacje dotyczące tematów prowadzonych przeze mnie zajęć min.. Nawet jeśli jest to teściowa właściciela.Jedną z zasad jest przestrzeganie standardów obsługi kelnerskiej, do których należą m.in. etapy obsługi kelnerskiej, takie jak: answer choices powitanie i zajmowanie miejsc przez gości, przyjmowanie zamówienia, serwowanie potraw i napojów, realizacja rachunku,Metody ilościowe: * programowanie liniowe -Istota tej metody sprowadza się do optymalizacji określonej funkcji celu, którą może być np. maksymalizacja wskaźnika potencjału kwalifikacyjnego, będącego wyrazem użyteczności pracownika.. Poznaj, trzy wymiary potrzeb klientówNie wiem, czy kiedykolwiek zdarzyło Wam się zastanawiać nad tym, w jaki sposób podawane są dania.. Warsztat trwa od 9:00 do 17:00.. Reguły zajmowania miejsc przy stole.. Prezentacja - Metody i techniki przygotowania sniadan hotelowych .. Przy nieodpowiedniej obsłudze grilla mogą powstać benzopireny, czyli szkodliwe substancje powodujące nowotwory.. Przy niemieckiej metodzie obsługi na stołach ustawia się zgodne z ofertą menu wszystkie potrawy zimne oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe.. Temat lekcji: Kelnerski system obsługi konsumenta.. Jeżeli podczas obsługiwania gości zajdzie potrzeba uzupełnienia zastawy, należy to zrobić w miarę możliwości szybko lub poprosić innego kelnera o uzupełnienie braków.Jest narażony na występowanie konfliktu na linii gość-produkt/usługa, i chce poznać oraz wykorzystać techniki i metody obsługi trudnych klientów.. Pracuj niezależnie od tego, czy masz połączenie z internetem..



Komentarze

Brak komentarzy.


Regulamin | Kontakt